Corona update van het bestuur

Jullie hebben ongetwijfeld meegekregen dat de corona maatregelen van overheidswege zijn aangescherpt en dit heeft ook invloed op de activiteiten bij TC Panta Rhei.

  • Kantine gebruik
  • Competitie
  • Eikeltoernooi
  • Vrij tennissen overdag en in de avonduren
  • Trainingen aan de Jeugd
  • Vrijwilligersavond.

Kantine gebruik.
De sportkantines (dus ook de kantine van TC Panta Rhei) sluiten vanaf 29-09-2020 18.00 uur voor 3 weken de deuren. Dus: voorlopig géén kantine-activiteiten. Hierdoor vervallen ook de geplande bardiensten.

Competitie.
De competities van de dinsdag, vrijdagavond, zaterdag en zondag voor de jeugd gaan gewoon door.
We handhaven de aanvangstijden van de wedstrijden. Het tijdstip van aanwezig zijn zal worden aangepast naar 10 min voor aanvang wedstrijd. Er zal geen ontvangst en gezellig napraten in onze kantine meer plaatsvinden.
Neem niet meer rust dan noodzakelijk en probeer te voorkomen dat je spieren te veel afkoelen – dit kan leiden tot blessures.
Zoals de KNLTB aangeeft, neem zelf eten en drinken mee naar de wedstrijden zodat je zeker weet dat je voldoende hebt.
Hou de 1,5 meter richtlijn in acht!
Douchen blijft mogelijk met max 4 personen in de kleedruimtes en max 2 personen welke gebruik kunnen maken van de douches.
Voor de vrijdagavonden waar we vier teams thuis hebben spelen: dit is alleen nog op 16 oktober aanstaande. We zullen zoals door de KNLTB wordt voorgesteld, de speelschema’s aanpassen:
Twee teams starten om 19.00 uur en twee teams starten om 21.15 uur. De indeling hierover volgt nog via Ernest Severens.
Tijdens de vrijdagavond, blijft het gebruik van de klok gehandhaafd. Eén van de teamcaptains zal zorgen voor het starten van de klok, en zorgt dat de klok na de wedstrijden wordt uitgezet en de baanverlichting wordt uitgeschakeld. Verlichting in de gang en toilette gaat vanzelf uit.
Teamcaptains zorgen ervoor dat hun team en de tegenstander zich bij aankomst registreren, bestuur zal zorgdragen dat de noodzakelijke registratieformulieren aanwezig zijn.     

Eikeltoernooi
Het eikeltoernooi van 4 oktober aanstaande zal niet doorgaan. Bijzonder jammer voor de organisatie  Marijke en Inge hebben heel veel werk verzet om de organisatie rond te krijgen. Er waren 35 aanmeldingen. Marijke en Inge hebben wel aangegeven dat zij de organisatie voor 2021 weer op zich nemen (en dan hopelijk met meer mannen als deelnemer).

Vrij tennissen overdag en in de avonduren.
Het vrij tennissen overdag en in de avonduren blijft gewoon mogelijk. Binnenkomst van kleedruimte en douches via de hoofdingang met behulp van het pasje. Wel dient men van thuis uit te reserveren.
Denk aan het invullen van het registratieformulier.
Tijdens avondwedstrijden worden de deelnemers verzocht zorg te dragen voor het uitschakelen van de baanverlichting. De verlichting in gang en toilet gaat vanzelf aan-uit. Zorg dat de buiten deur na de wedstrijden goed wordt gesloten.
Douchen blijft mogelijk met max 4 personen in de kleedruimtes en max 2 personen welke gebruik kunnen maken van de douches.
De kantine is en blijft ook tijdens deze activiteiten gesloten.

Trainingen aan de jeugd.
De trainingen aan de jeugd gaan nog even door, zover bij het bestuur bekend is. Evelyne Dulles zal bij wijzigingen vanwege de nieuwe coronaregels aan de ouders terugkoppelen. Let op: er mogen geen ouders als toeschouwer bij de training aanwezig zijn, dus ter hoogte van de tennisparkingang zal zoon of dochter zelfstandig de tennisbaan betreden.
Ook bij de thuiswedstijden van onze jeugdleden mogen geen toeschouwers aanwezig zijn.

De jaarlijkse vrijwilligersavond
De jaarlijkse vrijwilligersavond op het einde van ons tennisseizoen, waar we de vrijwilligers op gepaste manier bedanken met een hapje en drankje, gaat door de aangescherpte Corona regels niet door. Het bestuur beraadt zich nog hoe we onze vrijwilligers 2020 op een gepaste manier toch kunnen bedanken voor hun kosteloze inzet. “Zonder vrijwilligers kunnen verenigingen niet bestaan”   

Met vriendelijke groet,
Bestuur Panta Rhei