Geschiedenis van Padel

Het ontstaan van Padel

Padel ontstond in 1969 in de Mexicaanse badplaats Acapulco. Een Mexicaanse zakenman bedacht Padel door de regels, rackets en terreinafmetingen van tennis aan te passen. Zo ontstond een nieuwe sport voor de Mexicaanse elite. Via een Spaanse vriend werd Padel al snel omarmt in Spanje en deed de sport zijn intrede in de rest van Europa.

In Argentinië is Padel inmiddels een nationale sport met meer dan 10.000 padelbanen en 2 miljoen beoefenaars. In Spanje is het de populairste sport na voetbal met 4 miljoen beoefenaars. In 1992 werd het eerste WK georganiseerd en de top van de wereld ontmoet elkaar jaarlijks op de World Padel Tour.

Ook in Nederland is Padel niet te stoppen. Over een aantal jaar kan Padel een van de grootste sporten van ons land zijn.

Ongekend plezier

Padel is snel, dynamisch, uitdagend, verrassend, vermakelijk én verbindend. Maar bovenal leuk. Voor jong en oud.
Iedereen is na een keer spelen al enthousiast!

Padel wordt gespeeld op een baan van 10×20 meter omringd door hoge (glazen) wanden en een hekwerk. Je speelt Padel met 4 spelers, 2 tegen 2. De puntentelling is zoals bij tennis. De snelheid van het spel, het spelen via de wanden en de plotselinge bewegingen van de bal, zorgt voor lange en spectaculaire rally’s. En ongekend plezier. Maak kennis met Padel.

Padel feiten & cijfers

  • snelst groeiende sport van Nederland
  • 20 miljoen spelers wereldwijd
  • mogelijke Olympische deelname 2024/2028
  • een rally duurt 60-70% langer dan bij tennis
  • 30% van de padelspelers zijn vrouwen (15% bij tennis)
  • verbetert coördinatie, behendigheid en reactievermogen. Verhoogt de kracht, de spierspanning en verlaagt het cholesterolgehalte